Badgoed

Filter
[br_filter_single filter_id=6943]
[br_filter_single filter_id=7327]
[br_filter_single filter_id=7328]
[br_filter_single filter_id=7329]

Alle soorten badgoed

Badmatten, handdoeken, gastendoekjes, badlakens, washandjes, badjassen, noem maar op. Alle artikelen die je in de badkamer gebruikt horen bij het badgoed. En ieder type badgoed is weer anders. Want voor handdoeken wil je niet hetzelfde materiaal als voor de badmat, dat is nogal logisch. Dus hier in het kort wat je zoals kan tegenkomen als we het over badgoed hebben.

Badmatten

Badmatten zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. En dat is logisch, want geen badkamer is gelijk. Klein, groot, rond, vierkant of langwerpig, wel of geen bad of douche, grote of kleine tegels en dan nog allerlei kleuren. Dat maakt allemaal nogal wat uit als je op zoek gaat naar een badmat. En wat zoek je precies?

Wil je een badmat die lekker zacht is aan je voeten? En ook nog warm? Dus lang of kortharig, van zachte materialen of wat strakker, van katoen. Maar wellicht maakt jou dat helemaal niets uit en vind je het prima om juist een houten badmat te hebben of één van kurk. Die laatsten hebben uiteraard niets met textiel te maken, maar de keuze in badmatten is enorm.

En dan hebben we het nog niet eens over de vorm en de ontzettende uitgebreidheid in kleuren. Want een badmat bepaalt voor een groot deel hoe jouw badkamer eruitziet. En wellicht is het een idee om bij de keuze van de kleur van de badmat ook na te denken over het andere bad textiel en in welke kleur je die het liefste hebt. Want het is wel mooi als die kleuren goed bij elkaar passen. En heb je een douchegordijn? Ook die kleur is goed om af te stemmen met de kleur van het badgoed, zodat het totaal niet te druk wordt. Want daar zit je in de ochtend met je slaperige hoofd niet echt op te wachten.

Badgoed: handdoeken, badlakens, douchelakens en washandjes

Goed om over na te denken is om te weten in welke kleur jij de badkamer het liefste wilt. Want net als bij de badmat en uiteraard ook bij het eventuele douchegordijn, zijn badlakens, handdoeken en washandjes bepalend voor de uitstraling van je badkamer. Kleuren die goed bij elkaar? Of heb je in de loop van de tijd steeds iets bijgekocht, waardoor je nu met een kleurenwaaier aan badgoed zit, die niet met elkaar te maken hebben en al helemaal niet passen bij de nadere kleuren van je badkamer?

Stoffen van badgoed

Naast de formaten van het badgoed, waarbij je van klein naar groot gaat via washandjes, gastendoekjes, handdoeken, douchelakens naar badlakens, en de kleuren waarbij je het zo gek kan maken als je wilt, is een belangrijke andere factor de stof waaruit het badtextiel is gemaakt. We bespraken dat al even bij de badmatten, waarbij jouw voeten bepalen wat je het fijnste vindt. Maar handdoeken en badlakens gebruik je als badgoed weer op een heel andere manier. En de basis is: wat vind jij het lekkerst. En je huisgenoten uiteraard, want iedereen heeft zijn of haar persoonlijk voorkeuren.

Sommigen willen lekker zachte, fluffy handdoeken en badlakens. Anderen vinden het prettiger als handdoeken en badlakens wat stugger zijn. Die willen het echt voelen als zij zich afdrogen. Ook daar is weer ontzettend veel keuze in te vinden qua stoffen: badstof, katoen, TENCEL™ vezel, een blend, microvezel, en ga zo maar door.

Florrèl® heeft gekozen voor zacht, maar niet té. En uiteraard goede vochtopname, met een handige lus om je handdoeken en ander badgoed makkelijk op te hangen. Uiteraard in mooie, rustige en effen kleuren. Want dat is toch het fijnst om naar te kijken, ’s ochtends vroeg in je badkamer.

Florrèl® beddengoed

Naast prachtig badtextiel kun je bij Florrèl® ook terecht voor beddengoed van topkwaliteit. Van kussens tot dekbedden en van hoeslakens tot complete sets met dekbedovertrekken en kussenslopen. Het bedtextiel van Florrèl® is ook van absolute topkwaliteit en het bestaat onder meer uit biologisch katoen en TENCEL™ vezels.