Handdoeken

Filter
[br_filter_single filter_id=6943]
[br_filter_single filter_id=7327]
[br_filter_single filter_id=7328]
[br_filter_single filter_id=7329]

De handdoek als meest gebruikte badtextiel

Handdoeken zijn het belangrijkste badtextiel dat er is. Hoewel washandjes en gastendoekjes ook altijd een goede toevoeging zijn, zijn handdoeken het populairste badtextiel. Handdoeken hangen in badkamers, op het toilet en vaak ook nog eens in de keuken. Maar een handdoek komt pas echt goed tot z’n recht in de badkamer en wordt daar dan ook het vaakst gebruikt, naast badhanddoeken uiteraard. En omdat handdoeken zo ontzettend veel worden gebruikt, zijn ze te kust en te keur te krijgen. Soms zelf al voor een paar euro of als promotieartikel bij de supermarkt. Maar is dat verstandig en heb je dan kwaliteit?

Vele soorten handdoeken

Als een handdoek maar één functie zou hebben, dan zou er ook maar één soort handdoek bestaan. Dat zou je denken, maar dat is niet zo, handdoeken zijn er in alle soorten en maten. Laten we een paar handdoeken noemen: sporthanddoeken, keukenhanddoeken, zwemhanddoeken, badhanddoeken, zachte handdoeken, ruwe handdoeken, hotelhanddoeken, kinderhanddoeken, noem maar op. Nou is het niet persé zo dat al die functies van alle verschillende handdoeken nou zo ontzettend uit elkaar lopen, want laten we eerlijk zijn, de functie van een handdoek is overal hetzelfde: afdrogen.

De vorm en functie van handdoeken

Jezelf afdrogen is dus de functie van handdoeken, dus dat klinkt simpel. Handen en gezicht afdrogen doe je eerder met een handdoek dan jezelf helemaal afdrogen nadat je gedoucht hebt. Meestal althans, want het kan zeker. Als je handdoek goed vocht opneemt tenminste, iets dat bij goedkope handdoeken vaak ontbreekt. En daarnaast “hangt” een handdoek vaak in het zicht, aan een haakje of aan een speciale handdoekverwarming, vaak in de badkamer. Dus behalve dat je wilt dat je handdoek goed droogt, wil je ook dat de handdoek er mooi uitziet, zowel in de afwerking als in de kleur. Een handdoek moet eigenlijk een subtiele touch zijn, wat daarmee erg bijdraagt aan de uitstraling van jouw badkamer.

Veel verschillende handdoekstoffen

Variërend van goedkoop, dun katoen, tot dik en pluizig en alles daartussen. Matig tot slecht vocht opnemend tot zeer goede vochtopname, ruw of juist ultra zacht, hypo-allergeen of juist niet, duurzaam gefabriceerde stof of van vervuilend katoen, stof gemaakt in Europa met korte reisafstanden of stof afkomstig uit het Verre Oosten met een footprint van duizenden kilometers, terry gebreid (met de bekende lusjes) of in “dots” en ga zo maar door. Voldoende keuze aan handdoeken.

De handdoeken van Florrèl®

Niet té zacht, niet te hard, dus voor iedereen de juiste handdoek. De handdoeken van Florrèl® zijn 600 gram, dus niet te zwaar en niet te licht, net zoals de (bijpassende) badlakens. Een blend van 30% TENCEL™ vezel met organisch katoen, die terry is gebreid. Met perfecte vochtopname en snel weer droog. Alles in Portugal geproduceerd, dus duurzaam in Europa, geen vervoer over grote afstanden. De kleuren zijn elegant, in Warm Oatmeal™, Paper White™ en Rock Grey™. Geen wilde patronen, wel een mooie toevoeging aan de ruimte waar de handdoeken worden opgehangen. Het Florrèl® logo is verticaal verwerkt in de stof en de handdoek heeft aan één kant een chique border van ruim 10 centimeter. De geweven hanglus in het midden van de lange kant van de handdoek, maakt de afwerking compleet en zorgt dat je de handdoek makkelijk ophangt.