Bedtextiel

Filter
[br_filter_single filter_id=6943]
[br_filter_single filter_id=7327]
[br_filter_single filter_id=7328]
[br_filter_single filter_id=7329]

Bedtextiel in soorten en maten

Textiel is in veel soorten en maten verkrijgbaar en lang niet alle textiel is bruikbaar voor beddengoed. Want een goede nachtrust vraagt om textiel met de kwaliteiten die jou die nachtrust garanderen. Dat betekent dat bedtextiel moet voldoen aan nogal wat eigenschappen.

Het gevoel…

In de eerste plaats het gevoel dat je krijgt bij de aanraking van het bedtextiel. Dat is je eerste ervaring en dat bepaalt al snel met welk gevoel je in bed ligt. Denk bijvoorbeeld aan het gevoel dat linnen je geeft en het verschil met satijn, om maar twee uitersten in gevoel te geven. Of katoen, dat weer in heel veel verschillende kwaliteiten is te verkrijgen, van zijdezacht tot een wat meer, wat wij noemen, “hotelcrispy” gevoel. Florrèl heeft ervoor gekozen om jou te laten bepalen welke gevoel jouw dekbed je geeft, door de dekbedovertrekken uit te voeren in stof met aan iedere kant een andere eigenschap: zijde zacht of hotel crispy.

Ventilatie, temperatuur regulering, vocht afdrijvend… en nog veel meer

Niet te warm, niet te koud, maar precies goed. Eigenlijk wil je zó onder je dekbed liggen dat je niet voelt dat het op je ligt. Een soort cocon van de optimale temperatuur, voldoende ventilerend en zonder dat je last hebt van vochtigheid of klamheid. Het bedtextiel waarvan jouw beddengoed is gemaakt is wat dat betreft alles bepalend. En er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten bedtextiel, dat ze onmogelijk allemaal over de meest optimale eigenschappen kunnen beschikken voor de allerbeste nachtrust. Na jaren onderzoek hebben wij ontdekt dat er niet één soort bedtextiel is dat alles biedt. Katoen niet, linnen niet, flanel niet, zijde niet, polyester(!) niet, etc. Ieder soort bedtextiel biedt wel iets, maar geen enkele soort bedtextiel biedt alles, laat staan in precies de juiste verhouding van de eigenschappen die je wenst en die je nodig hebt voor een perfecte nachtrust.

De juiste blend voor het allerbeste bedtextiel

Omdat iedere soort bedtextiel andere eigenschappen biedt, wat voor een belangrijk deel weer wordt veroorzaakt door de verschillen tussen de typen vezels die er zijn, wil je de optimale blend. En blend is een ander woord voor samenstelling. Balans is het toverwoord. Niet te veel van dit, niet te weinig van dat, etc. Daarom was de optimale blend van bedtextiel onze focus. En omdat er zo ontzettend veel verschillende soorten bedtextiel zijn, zie hierna, zijn wij begonnen met de allerbeste soorten, om die te verenigen in de combinatie die alle eigenschappen bezit die je wilt in beddengoed. En dat geldt zowel voor de dekbedovertrekken, de dekbedden, de hoeslakens als de kussens.

Dit zijn de soorten bedtextiel waaruit je allemaal kan kiezen…

Flanel, velvet flanel, katoen, jersey katoen, katoensatijn, gewassen katoen satijn, percal katoen, micro percal, Tencel™, linnen, gewassen linnen, Belgisch linnen, satijn, katoen- polyester, micro-fiber, polyester, velours, Egyptisch katoen, polycotton, etc., etc.

Zie jij door de bomen het bos nog? Precies, daarom hebben wij voor jou de optimale keuze gemaakt.

Uitstraling, het oog wil ook wat

Bedtextiel, dus het beddengoed dat jij op je bed legt, bepaalt voor een belangrijk deel de uitstraling van jouw slaapkamer. Wat jij wilt is een mooi en verzorgt uiterlijk. Kleuren die stijlvol en chique zijn. Geen wild gedoe, want de slaapkamer is er juist voor jouw rust. Geen felle kleuren, maar stijlvol en decent. Als een basis voor een slaapkamer die bij je past.

De kleuren van Florrèl voldoen perfect aan jouw wensen. Wij noemen dat “minimal elegance”. Kleuren (en design), waarvan je weet dat ze exclusief zijn, zonder daarover te hoeven opscheppen. Paper White, Warm Oatmeal, Stone Grey en Soft Blue bieden je de keuzes die jouw slaapkamer optillen naar het exclusieve en rustgevende niveau dat je verdient.