Dekbedden

Filter
[br_filter_single filter_id=6943]
[br_filter_single filter_id=7327]
[br_filter_single filter_id=7328]
[br_filter_single filter_id=7329]

De beste dekbedden komen uit Duitsland

Het dekbed is een Duitse vondst en al halverwege de 18e eeuw waren dekbedden een bekend fenomeen in Duitsland. Sindsdien hebben dekbedden veel nieuwe ontwikkelingen gekend. Zo was het vroeger gebruikelijk dat dekbedden werden gevuld met dons. Andere alternatieven waren er gewoonweg niet. In deze tijd is dons echter geen gewenste vulling meer. Dat heeft niet alleen te maken met dierenleed, maar zeker ook met de komst van nieuwe en betere materialen, met grote productvoordelen ten opzichte van de traditionele dekbedvullingen.

De productvoordelen van een dekbed van Florrèl®

Alle dekbedden van Florrèl® komen uit Duitsland, dat zoals gezegd al honderden jaren de kwaliteit van dekbedden tot een steeds hoger niveau ontwikkelt. Niet alleen op het gebied van de “tijk”, het omhulsel van een dekbed, maar zeker ook op het vlak van de vullingen. Want een dekbed is het vooral belangrijk dat die voldoende warm zijn tijdens de koudere seizoenen: het najaar, de winter en het begin van de lente, maar ook verkoelend tijdens de warme zomers. De vulling van dekbedden speelt daarin een grote rol.

De dekbedden van Florrèl® bieden alle productvoordelen die je in een goed dekbed wilt zien. Alle dekbedden zijn ontwikkeld met het oog op:

  • voldoende warmte in koudere perioden en koeling tijdens de zomers
  • uitstekende ademende kwaliteit
  • zeer goede opname en afgifte van vocht
  • voorkomen van de aangroei van bacteriën (ontstaat door de combinatie van warmte en vocht tijdens het slapen)
  • stabiliteit
  • lange levensduur

Het premium slaapcomfort van Florrèl® wordt bepaald door deze materialen

Premium materialen bieden premium slaapcomfort. De vulling van een dekbed is alles bepalend voor de kwaliteit van dekbedden. Daarom heeft Florrèl® gekozen voor een combinatie van twee verschillende vezels. In de eerste plaats het luxueuze en zeer duurzame TENCEL™, dat zorgt voor een ideaal slaapklimaat door de goede ademende kwaliteit en uitstekende vochtopname- en afvoer en de antibacteriële eigenschappen. De TENCEL™ vezels zijn vervolgens gecombineerd met de Dacron® Eco2 vezel, dat verantwoordelijk is voor de stabiliteit en lange levensduur van de vulling. De optimale verhouding tussen deze twee is 70% TENCEL™, 30% Dacron® Eco2. De dekbedden hebben weinig onderhoud nodig en kunnen worden gewassen op 60 graden.

De tijk, ofwel de buitenzijde van het dekbed, bestaat uit 100% gecertificeerd biologisch katoen dat zich uitstekend laat combineren met de TENCEL™ en Dacron® Eco2 vulling.

Dekbedden met de hand gemaakt

Premium kwaliteit heeft aandacht nodig. Dat geldt zeker voor dekbedden, die in Duitsland met de hand worden gemaakt. Dat is nog eens aandacht voor detail en afwerking op het hoogste niveau.

Het lente/herfstdekbed combineert moeiteloos met het zomerdekbed tot een heerlijk warm winterdekbed

Door de twee dekbedden te combineren ontstaat het perfecte 4 seizoenen dekbed. Florrèl® vindt dat het winterdekbed dan ook echt moet voelen als 1 compleet dekbed en niet als twee over elkaar schuivende delen. Daarom bezitten zowel het lente- en herfstdekbed als het zomerdekbed een slimme constructie om de twee snel en naadloos met elkaar te combineren tot 1 echt winterdekbed.

Optimaal comfort en maximale duurzaamheid gaan bij Florrèl® hand in hand

Alle materialen van ons beddengoed zijn maximaal duurzaam gemaakt. Zo is de buitenzijde van het dekbed helemaal van 100% biologische gecertificeerd katoen, waarbij geen optische witmakers zijn gebruikt, wat je vaak tegenkomt bij een dekbed.

TENCEL™ is biologisch afbreekbaar, met als grondstof de vezels van duurzaam beheerde Eucalyptus en beukenbomen. Bij de productie van het TENCEL™ vindt maximale recycling plaats van de verwerkingsstoffen (meer dan 95%) met minimaal water en CO2 verbruik.

Dacron® ZERO% is gemaakt van recyclede grondstoffen. Recycling geeft materialen een tweede leven, waardoor extra afval en onnodige productie en CO2 uitstoot wordt voorkomen. Bij Dacron® ZERO% is die CO2 besparing 80%. Dacron® is een nieuwe stof, dus geven wij hier graag de certificaatnummers: EU-Ecolabel DE/016/028 en Global Recycled Standard nr. CU818292.

Combineer met de Florrèl® dekbedovertrekken en kussens

Je kan de dekbedden uiteraard met ieder ander dekbedovertrek van dezelfde maat combineren. Maar als je wilt profiteren van nog meer productvoordelen, dan combineer je het Florrèl® dekbed met de heerlijke kussens en het Florrèl® dekbedovertrek en bespaar je direct tientallen procenten met onze interessante besparingsstaffel.

Florrèl® badgoed

Ben je ook nog op zoek naar nieuw textiel voor jouw badkamer? Dan kun je ook bij Florrèl terecht. Naast onze dekbedden en beddengoed, kun je ook duurzaam badgoed van absolute topkwaliteit bij ons vinden.