Gratis verzending vanaf €50,-

Tijdelijk GRATIS handdoekset bij bestelling v.a. €150

Duurzaamheid

Florrèl & Duurzaamheid

Het beddengoed en badgoed van Florrèl® wordt maximaal duurzaam geproduceerd. Maar wat betekent dat nou concreet? In de eerste plaats wordt alles in Europa gemaakt. In Duitsland en Portugal. Dat betekent dat de reisafstanden van de artikelen zoveel mogelijk worden beperkt. Want het maakt nogal wat uit of de productie van artikelen uit de landen om ons heen komt, of uit het Verre Oosten. Daarnaast werken onze fabrikanten maximaal duurzaam. Zo hebben de dekbedden van Florrèl® de European Green Award 2022 gewonnen.

Vervolgens is het belangrijk om materialen te kiezen, met grondstoffen die maximaal duurzaam zijn geproduceerd. Dat betekent een minimaal CO2 en watergebruik en zoveel mogelijk hergebruik van de verwerkingsstoffen. De focus van Florrèl® is daarbij op het bekende en duurzaam bewezen TENCEL™ vezel, biologisch katoen en gerecyclede stoffen.

TENCEL™

TENCEL™ is een fenomenale stof waar duurzaamheid voorop staat, met als grondstof duurzaam beheerde Beuken- of Eucalyptusbomen. TENCEL™ is het merk van het Oostenrijkse Lenzing, de meest duurzame vezel-producent ter wereld. Recycling (95 – 100%) staat hoog in het vaandel. Bij de productie door LENZING van de TENCEL™-vezels (uit cellulose) worden water en energie maximaal bespaard en meer dan 95% van de middelen om de vezels te maken gerecycled. De productie is CO2 neutraal. De grondstoffen (beukenhout en eucalyptushout) zijn afkomstig van duurzaam beheerde kwekerijen en bossen. De vezels zijn biologisch afbreekbaar en zeer goed verfbaar (weinig milieubelasting).

Biologisch katoen

Biologisch katoen wordt zonder landbouwgif geteeld, met gebruikmaking van natuurlijke regenval. Dus geen kunstmatige beregening, geen waterverspilling. Het biologische katoen van Florrèl® is gecertificeerd en draagt daarmee bij aan de maximale duurzaamheid.

Dacron® ZERO%-Fasern

Dacron® ZERO% is gemaakt van gerecyclede grondstoffen. Recycling geeft materialen een tweede leven, waardoor extra afval en onnodige productie en CO2 uitstoot wordt voorkomen. Bij Dacron® is die CO2 besparing 80%. Omdat Dacron® voor de meesten een nieuwe stof is, hierbij de certificaten: EU-Ecolabel DE/016/028 en Global Recycled Standard nr. CU818292.