Florrèl hotelkwaliteit badlaken - handdoeken - detail

Florrèl neemt deel aan de Stichting UPV Textiel

Florrèl is verheugd om haar deelname aan Stichting UPV Textiel aan te kondigen. UPV staat voor Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid. Als voorloper in duurzame mode hechten we veel waarde aan verantwoorde productie en ecologische impact. Door samen te werken met UPV Textiel, kunnen we onze inzet voor een duurzame textielindustrie versterken en gezamenlijk positieve veranderingen stimuleren.

Wat is UPV?

“UPV staat voor Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid. Een Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid (UPV) maakt producenten en importeurs verantwoordelijk voor de gehele cyclus van een product, tot en met de afvalfase. De overheid wil daarmee bedrijven stimuleren om een stijgend percentage afval voor hergebruik en recycling in te zetten en als nieuwe grondstof beschikbaar te krijgen. Ook andere sectoren, zoals autobanden, auto’s matrassen, verpakkingen en elektrische apparaten werken met UPV. In andere EU-landen gelden al vergelijkbare regels en UPV-wetgeving is vanaf 2025 overal in de EU verplicht” (overgenomen van de website van Stichting UPV Textiel).

Stichting UPV Textiel

De Missie van Stichting UPV Textiel

Stichting UPV Textiel is een non-profitorganisatie die zich richt op het bevorderen van duurzaamheid in de textielindustrie. Hun missie omvat het stimuleren van een circulaire economie en het minimaliseren van afval middels hergebruik en recycling. Door middel van samenwerking met merken, producenten en belanghebbenden, streven ze naar een positieve impact op zowel het milieu.

Florrèl’s Toewijding aan Duurzaamheid.

Bij Florrèl is duurzaamheid een belangrijke kernwaarde. We zijn toegewijd aan het creëren van hoogwaardige producten op een ethische en milieuvriendelijke manier. Onze materialen worden zorgvuldig geselecteerd op duurzaamheid en we werken voortdurend aan het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk. Door lid te worden van Stichting UPV Textiel, kunnen we onze duurzaamheidsinspanningen versterken en samenwerken met gelijkgestemde partners om de industrie naar een meer verantwoorde toekomst te leiden.

Table of Contents